Verkeersplan Zeist blijft ongewijzigd

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
ZEIST - NieuwDemocratischZeist (NDZ) en Seyst.nu hebben er niet voor kunnen zorgen dat er acuut iets wordt gedaan aan de verkeerschaos in Zeist, die volgens hen is ontstaan. De partijen hadden een motie ingediend maar kregen gisteravond in de raadsvergadering niet genoeg steun.
Er wordt in Zeist gestreden tegen de nieuwe verkeersmaatregelen die zijn ingevoerd. Bewoners en ondernemers zijn boos en zeggen dat de binnenstad door onder andere eenrichtingsverkeer onbereikbaar is geworden. Met name in de Slotlaan zouden vaak opstoppingen zijn. 
"We waren van mening dat er beter geluisterd moet worden naar de inwoners en ondernemers. Het lag voor de hand dat er acuut dingen veranderd zouden worden. Maar daar waren we één van de weinigen in. Te weinig om de raad mee te krijgen", vertelt een teleurgestelde Carlo Fiscalini van NDZ.

BIJSTELLEN

"De raad is wel mening dat er nagedacht moet worden en dat knelpunten bijgesteld moeten worden, maar dat is niet wat je zou je willen voor inwoners", aldus Fiscalini. "Er is een informatiepunt ingericht waar mensen vragen kunnen stellen en waar over klachten gesproken kan worden. In onze ogen de verkeerde aanpak. De zaak moet geschrapt worden en opnieuw bekeken worden."
"Paniekvoetbal", vindt raadslid Walter van Dijk van de VVD. "We moeten evalueren als we echt weten hoe het zit", is hij van mening.
Coalitiepartijen VVD, GroenLinks, CDA en ChristenUnie/SGP hadden ook een motie ingediend. Ze stelden voor om de evaluatie van de nieuwe verkeersregels een paar maanden naar voren te halen. Deze motie werd met steun van de PVDA en D66 wel aangenomen.

SCHORSING

Het onderwerp leeft erg onder de inwoners van Zeist. Burgemeester Koos Janssen heeft gisteravond zelfs de raadsvergadering even geschorst vanwege het uitbundig klappen op de publieke tribune. Daarvoor had hij het publiek al meerdere keren gewaarschuwd om niet te applaudisseren. Janssen was het op een gegeven moment zo zat dat hij zijn ambtsketen afdeed en wegliep om met de ordeverstoorders in gesprek te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.