Aangehouden VVD'er overweegt schadeclaim

MAARSSEN - De aangehouden VVD-politicus Van den Oosten overweegt een schadeclaim in te dienen. Hij vindt dat hij en zijn bedrijf imagoschade oplopen.
Het voormalig Eerste Kamerlid werd vorige week aangehouden in een Maarssense omkoopaffaire. De zaak draait om de oud-VVD-fractievoorzitter Swane in de Provinciale Staten. Die zou bij het Maarssense nieuwbouwproject Opbuuren steekpenningen hebben ontvangen.
Het Openbaar Ministerie bekijkt de betrokkenheid van Van den Oosten en zijn adviesbureau Vechtendael bij corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte. Het oud-lid van de Eerste Kamer wil alleen de laatste verdenking bevestigen.
Justitie meldde donderdag de aanhouding van twee verdachten in een onderzoek naar corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte bij onder meer de ontwikkeling van het bouwterrein Opbuuren in Maarssen. De politie heeft met Van den Oosten gesproken over het nieuwbouwproject.
Van den Oosten is inmiddels weer vrij, maar blijft verdachte. Hij wil niet bevestigen dat de administratie van Vechtendael bij een huiszoeking in beslag is genomen. Van den Oosten zegt 'niets te verbergen' te hebben. Na zijn aanhouding is hij volgens eigen zeggen enkele malen 'geïnterviewd' door de politie. "Ik ben heel rustig. Ik wacht af."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.