Eigenaar in brand gestoken café Vianen: "Alles was zwart"

© JS Multimedia
VIANEN - Op 15 januari werd een nachtmerrie realiteit voor café-eigenaar Steven Smith. Iemand heeft via de brievenbus brand gesticht in zijn cafe 't Fust in de Voorstraat in Vianen. Hij hoopt dat getuigen zich melden om de brandstichter te pakken.
Door de explosie van de brandstichting is het alarm afgegaan en wordt Steven wakker gebeld door de alarmcentrale. Steven kijkt onmiddellijk op zijn telefoon en kan via de camerabeelden op zijn telefoon zien hoe de brand razendsnel om zich heen grijpt. Eenmaal bij het café aangekomen voelt hij zich machteloos: "Je probeert in eerste instantie de brandweer te assisteren. Verder kun je niet veel doen", vertelt hij in Bureau Hengelveld.

SCHADE

De brand is snel geblust, maar de ravage is enorm: "Ik had nooit verwacht dat het in tien minuten zoveel schade had kunnen aanrichten. Van de vloer tot aan de wanden, elektriciteit, plafond, eigenlijk alles was zwart van de roet. We hebben veel dingen moeten weggooien", zegt hij beduusd.
De politie is op zoek naar de brandstichter en hoopt dat de camerabeelden kunnen helpen: "We hopen dat iemand hem herkent", vertelt politiewoordvoerder Martin de Wit. De man heeft een normaal postuur en droeg donkere kleding. Ook droeg hij een schoudertas.
Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die misschien iets gezien kunnen hebben. "Om iets voor half vier, kwamen drie personen een restaurant tegenover het café uitlopen. Eén van hen ontgrendelt een auto op afstand, de mannen lopen het beeld uit, waarschijnlijk naar die auto en even later rijdt een donkere auto weg, richting de Lekpoort", vertelt De Wit. "En een minuut of zes later rijdt een lichtkleurige auto door de Voorstraat en slaat rechtsaf de Langendijk op. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie", voegt hij eraan toe.
Eigenaar van het in brand gestoken café in Vianen geschrokken van hoeveelheid schade

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.