Oorkonde voor koelbloedige buurvrouw die verdrinking peuter voorkwam in Polsbroek

Burgemeester Laurens de Graaf, mevrouw Tineke Dekker-Verdoold, Sion van den Dool, moeder Carolien van den Dool en vader Dirk-Jan van den Dool.
Burgemeester Laurens de Graaf, mevrouw Tineke Dekker-Verdoold, Sion van den Dool, moeder Carolien van den Dool en vader Dirk-Jan van den Dool. © Gemeente Lopik
LOPIK/POLSBROEK - Burgemeester Laurens de Graaf van Lopik heeft in het gemeentehuis een oorkonde uitgereikt aan een inwoonster van Polsbroek. Met haar 'doeltreffende en moedige optreden' voorkwam ze op 29 mei vorig jaar de verdrinking van peuter Sion.
Het jongetje belandde die avond in het water bij de Vrijheer de Graeffweg. Nadat hij door zijn vader op de kant was gehaald, startte buurvrouw Tineke Dekker-Verdoold meteen met reanimeren. Door haar werk in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein wist ze goed wat ze moest doen. Mede door het koelbloedige handelen van Tineke werd erger voorkomen. De ambulancedienst nam de reanimatie later over.
De uitgerukte hulpdiensten.
De uitgerukte hulpdiensten. © AS Media
De ouders en grootouders van Sion zijn opgelucht dat het zo goed is afgelopen. Ze hebben hun grote dank uitgesproken aan de buurvrouw, de toegesnelde burgerhulpverleners die via HartslagNu waren gealarmeerd en aan de medewerkers van de hulpdiensten.
Tineke Dekker-Verdoold met de burgemeester.
Tineke Dekker-Verdoold met de burgemeester. © Gemeente Lopik
De burgemeester reikte de oorkonde uit namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.