DorpsBelang Eemnes betreurt vertrek wethouder Van Dalen

© RTV Utrecht
EEMNES - DorpsBelang Eemnes gaat op zoek naar één kandidaat om de onlangs opgestapte wethouders Jan van Katwijk en Erwin van Dalen te vervangen. Beiden werkten drie dagen per week en aan die constructie bleken haken en ogen te zitten.
Erwin van Dalen trad gisteren terug. Hij kan de functie als wethouder moeilijk verenigen met zijn reguliere werk. Fractievoorzitter Jan de Zeeuw betreurt dat besluit enorm: ''Het is heel jammer, want hij functioneerde uitstekend. Dat het zo zou lopen hadden wij niet kunnen inschatten. De baan bleek zwaarder dan gedacht, vanwege zijn eigen bedrijf.''
Dat Van Dalen het bijltje erbij neergooit komt DorpsBelang bijzonder slecht uit vanwege het eerdere vertrek van Jan van Katwijk, zegt De Zeeuw. ''We zijn bereid om buiten de partijen te zoeken naar iemand die de functie fulltime uit kan voeren. Het liefst een ervaren bestuurder. We hopen het deze maand nog af te ronden.''
De taakverdeling was nog gecompliceerder geworden door het vertrek van de andere wethouder, Jan van Katwijk, zegt fractieleider De Zeeuw. ''Dat kwam voor Erwin net zo onverwachts als voor ons.'' De Zeeuw benadrukt dat de situatie van de twee wethouders niet te vergelijken is. Met Van Katwijk bestonden wel inhoudelijke verschillen van mening over de invulling van de functie.
Van Dalen zegt dat hij zelf niet inhoudelijk wil reageren totdat hij daadwerkelijk weg is als wethouder. Hij blijft de functie vervullen totdat DorpsBelang een vervanger heeft gevonden, samen met PvdA-wethouder Sven Lankreijer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.