Dirk K. in beroep in zaak fatale mishandeling Lucas de Ruwe

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Utrechter Dirk K. gaat in hoger beroep nadat de rechter hem veroordeelde tot zes jaar cel wegens de dodelijke mishandeling van Lucas de Ruwe. K. gaf de 25-jarige jongen uit Maarsbergen afgelopen juli in een afhaalrestaurant aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht klappen op zijn hoofd. Een halve week later overleed Lucas.
De 26-jarige K. reageerde woedend toen hij twee weken geleden werd veroordeeld. "Kankerzooi!", riep hij hard, waarna hij zijn stoel omver gooide en stampvoetend de rechtszaal verliet. De stratenmaker uit Ondiep zegt dat hij juist zelf werd geslagen door Lucas.
De familie ervaart het nieuws over het hoger beroep als "harde klap", zegt advocate Dineke Postma. "Zij willen de molen van het strafrecht achter zich laten. Zo'n strafprocedure is ontzettend belastend en eigenlijk begint de verwerking pas daarna."
Postma noemt het wrang dat hij spijt betuigde tegenover de rechtbank. Ook zei K. dat hij iedere straf zou accepteren. Maar daar komt hij nu dus op terug. "Dat zegt misschien ook wel iets over zijn impulsiviteit of de geloofwaardgheid van zijn spijtbetuiging."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.