Dekker belooft: administratieve problemen rond vermiste personen oplossen

Amersfoorter Hanno van Mil is sinds 2014 vermist.
Amersfoorter Hanno van Mil is sinds 2014 vermist. © Familie Van Mil
PROVINCIE UTRECHT - Minister Dekker wil meer rekening houden met gevoelens van achterblijvers in vermissingszaken. Momenteel kampen familieleden vaak met bureaucratische problemen als gevolg van verdwijningen.
Vijf jaar na de vermissing kan familie om een verklaring verzoeken waarin staat dat iemand waarschijnlijk is overleden. Maar veel achterblijvers vinden dat een te vergaande stap. Dekker snapt dat, zei hij vandaag in een Kamerdebat.
"Je wilt mensen niet nog meer in een hoek drukken en meer verdriet aandoen dan per se noodzakelijk is", zei hij volgens de NOS. "Soms zetten de betrokkenen zelf vraagtekens bij het overlijden."
Dekker gaat ook praten met minister Hoekstra van Financiën over de problemen die achterblijvers hebben met de Belastingdienst. De familie van Amersfoorter Hanno van Mil luidde vandaag de noodklok over dit soort problematiek. Hij verdween in 2014 en nog altijd loopt zijn vrouw tegen allerlei administratieve problemen aan.
"Omdat er bij allerlei instanties wordt geredeneerd dat Hanno niet dood is - en er dus belasting en een zorgverzekering betaald moet worden. Zij wordt nu geacht dit alles op te brengen en dat gaat niet. Er is immers maar één inkomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.