Oproep aan forenzen: vergeet Utrecht CS, reis via Bunnik

Ontwerper Gerrit met zijn mijlpaal.
Ontwerper Gerrit met zijn mijlpaal. © RTV Utrecht
BUNNIK/UTRECHT - Op station Bunnik is vandaag een paaltje met daarop het getal 42 onthuld. Het staat symbool voor het project 'Mijlpaal 42', dat als doel heeft het treinstation meer onder de aandacht te brengen. Forenzen die naar De Uithof (of het Science Park, zoals het gebied ook wel heet) reizen, moeten Bunnik gaan zien als alternatief station voor Utrecht Centraal.
Wie ten oosten van de stad Utrecht woont en naar De Uithof wil, krijgt online het reisadvies om langs Utrecht Centraal te gaan. Onterecht, vindt planologiestudent Pimm Terhorst. "Als je kijkt naar lekker ontspannen door de natuur fietsen en rustig aan je tentamen of werkdag beginnen, dan zou Google Maps reizen via Bunnik moeten adviseren."
Dat idee is niet nieuw. Twee jaar geleden maakte de provincie bekend te onderzoeken of het stationsgebied van Bunnik uitgebreid kon worden. Mogelijk zou het station zelfs een intercitystation kunnen worden.
'Mijlpaal 42' is een initiatief van bedrijven, gemeente, de universiteit, hogeschool en mensen die in de buurt van het station wonen. Ze willen het stationsgebied een boost geven en positief onder de aandacht brengen. Het paaltje is gemaakt door de lokale mijlpaaltjesmaker Gerrit van Heusden van Mijlpaaltje.nl.
Gerrit vindt het "superleuk" dat zijn paal nu op het station om de hoek staat. "Het is een beetje een saai, kaal gebied. Hoe leuk als er wat meer flair is."
Via Bunnik naar De Uithof reizen is veel sfeervoller, vinden veel mensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.