Het lijkt wel lente morgen: "Warmetruiendag nog nooit zo'n makkie"

© ANP
UTRECHT - Het wordt morgen de warmste Warmetruiendag sinds de invoering in 2007. Het is zeer zonnig met weinig wind en temperaturen van 12 graden in Midden-Nederland. In Limburg is het zelfs nog een paar graden warmer en kan je zonder jas naar buiten. 
Warmetruiendag begint nog wel flink koud. In de vroege ochtend gaat het op verschillende plaatsen een beetje vriezen, maar de temperatuur zal in de volle zon snel stijgen.
Vorig jaar werd het op Warmetruiendag in De Bilt 6,8 graden. Het contrast met 2012 is helemaal groot. Toen was het ook zonnig, maar vroor het overdag 1 tot 3 graden. Aan het begin van de ochtend was zelfs sprake van strenge vorst met temperaturen lager dan -10 graden. Ook met een dikke trui was het afzien. Hierbij moet wel worden aangetekend dat Warmetruiendag toen wat vroeger viel, op 2 februari.
Het idee van Warmetruiendag is om een warme trui aan te trekken en de verwarming 1 graad lager te zetten. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het besparen van energie om klimaatverandering tegen te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.