Liquidatiezaak Jaïr Wessels blijft bij rechtbank Midden-Nederland

© Opsporing Verzocht
BREUKELEN - De strafzaak rondom de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen wordt niet overgedragen aan de rechtbank Den Haag. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag beslist naar aanleiding van een verzoek van het Openbaar Ministerie om de strafzaak naar de rechtbank Den Haag te verwijzen.
Het OM had gevraagd om samenvoeging met het grotere onderzoek naar de criminele activiteiten van motorbende Caloh Wagoh, omdat meerdere verdachten in de zaak Wessels gelieerd zijn aan deze zogenoemde outlaw motorcycle gang. De rechtbank Midden-Nederland ziet de voordelen daarvan, maar het is wettelijk niet mogelijk om een lopende strafzaak tussentijds over te dragen.

VIER VERDACHTEN

Twee vermeende leden van Caloh Wagoh worden verdacht van de liquidatie van Jaïr Wessels op een parkeerterrein naast station Breukelen op 7 juli 2017. Met een van hen, Tony de G., heeft het OM vorig jaar een kroongetuigedeal gesloten. Een derde verdachte wordt verweten dat hij voorbereidingen heeft getroffen voor die liquidatie.
In het onderzoek naar Caloh Wagoh, dat bij de rechtbank in Den Haag is ondergebracht, zijn twee kopstukken van de club voorgeleid. President Delano 'Keylow' R. en prominent lid Greg R. worden ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Jaïr Wessels. 
De moordzaak Wessels blijft dus bij de rechtbank Midden-Nederland. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal nog lang op zich laten wachten, mede omdat er een kroongetuige is. Het lijkt erop dat het op zijn vroegst 2020 wordt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.