RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Liquidatiezaak Jaïr Wessels blijft bij rechtbank Midden-Nederland

BREUKELEN - De strafzaak rondom de liquidatie van Ja´r Wessels in Breukelen wordt niet overgedragen aan de rechtbank Den Haag. Dat heeft de rechtbankáin Utrecht vandaag beslist naar aanleiding van een verzoek van het Openbaar Ministerie om de strafzaak naar de rechtbank Den Haag te verwijzen.

HetáOM had gevraagd om samenvoeging met het grotere onderzoekánaaráde criminele activiteiten van motorbende Caloh Wagoh, omdat meerdere verdachten in de zaak Wessels gelieerd zijn aan deze zogenoemde outlaw motorcycle gang. De rechtbank Midden-Nederland ziet de voordelen daarvan, maar hetáis wettelijk niet mogelijk om een lopende strafzaak tussentijds over te dragen.

VIER VERDACHTEN
Tweeávermeende leden van Caloh Wagoh worden verdacht van de liquidatie van Ja´r Wessels op een parkeerterrein naastástation Breukelen op 7 juli 2017. Met een van hen, Tony de G., heeft het OM vorig jaar een kroongetuigedeal gesloten. Een derde verdachte wordt verweten dat hij voorbereidingen heeft getroffen voor die liquidatie.

In het onderzoek naar Caloh Wagoh, dat bij de rechtbank in Den Haag is ondergebracht,ázijn twee kopstukkenávan de club voorgeleid.áPresident Delano 'Keylow' R. en prominent lid Greg R. worden ook verdacht van betrokkenheid bij deámoord op Ja´r Wessels.á

De moordzaak Wessels blijft dus bij de rechtbank Midden-Nederland. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal nog lang op zich laten wachten, mede omdat er een kroongetuige is. Het lijkt erop dat hetáop zijn vroegst 2020 wordt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -