Valentijnsdag: Wil vraagt Ada ten huwelijk, live op de radio

© RTV Utrecht
MAARSSEN/NIEUWEGEIN - "Ja natuurlijk!" riep Ada Vis, totaal verrast toen Wil de Kuijer haar vanmorgen op haar werk tussen haar ontroerde collega's ten huwelijk vroeg. Aan het aanzoek dat met bloemen en muziek was aangekleed ging een heuse samenzwering vooraf.
Wil had vanmorgen al vroeg een afspraak in bloemenzaak Valentina in Maarssen. Daar overlegde hij met verslaggever Robert Jan Booij van Radio M Utrecht hoe hij zijn plan het beste kon uitvoeren. Booij had voor de gelegenheid zijn gitaar meegenomen om de romantiek op deze Valentijnsdag tot grote hoogte te laten stijgen.

TROUWDATUM AL GEPLAND

Want romantisch moest het worden, had Wil vooraf aangegeven. Wil en Ada hebben allang een trouwdatum gepland, hun eigen trouwambtenaar, hun Volkswagenbus en hun bruidssuite geregeld en de receptie al georganiseerd, maar aan één ding ontbrak het nog. "Ik heb haar eigenlijk nooit echt goed ten huwelijk gevraagd", schreef Wil aan RTV Utrecht.
Wil oefende vooraf met verslaggever en gitarist Robert Jan Booij in een bloemenwinkel in Maarssen.
Wil oefende vooraf met verslaggever en gitarist Robert Jan Booij in een bloemenwinkel in Maarssen. © RTV Utrecht
Ada en Wil, die elkaar drie jaar geleden op de jaarmarkt in Maarssen voor het eerst zagen, besloten onlangs met elkaar te trouwen. Ze zaten op de bank en bekeken een gouden ringetje dat Wil voor zijn geliefde had gekocht. En ineens vroeg hij haar ten huwelijk. "Ze hoefde niet na te denken en zei direct volmondig Ja."

ROMANTISCH AANZOEK

Het aanstaande bruidspaar is al maanden bezig met de voorbereidingen voor hun trouwpartij op 15 juni. Toch stak het Wil dat ze niet samen terugkonden kijken op een romantisch aanzoek. In de bloemenwinkel waar hij ooit met Ada zijn eerste boeket voor haar kocht haalde hij daarom vanmorgen een enorme bos op. Daarna haalde hij diep adem en ging hij met een bonzend hart naar woonzorgcentrum Maria Dommer, waar Ada werkt.
Onder gejuich van haar collega's zei Ada voor de tweede keer Ja, live op Radio M Utrecht.
Onder gejuich van haar collega's zei Ada voor de tweede keer Ja, live op Radio M Utrecht. © RTV Utrecht
Ook de collega's van Ada zaten in het complot. Ze hadden haar wijsgemaakt dat ze een zware vergadering zouden houden. De verrassing was dan ook groot, toen ze binnenkwam en haar verloofde zag staan. Onder romantische gitaarklanken verklaarde Wil de verbouwereerde Ada zijn liefde. En toen ze - live op Radio M Utrecht - voor de tweede keer Ja zei barstte er een luid applaus en gejuich los.
"We hebben het super samen", zei Ada toen ze een beetje van de schok bekomen was. "Om dit soort dingen ben ik dus verliefd op hem geworden."
Huwelijksaanzoek op Valentijnsdag, live op de radio

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.