Vloggers vinden BMW-kerkhof in Amersfoort

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
PROVINCIE UTRECHT - Ze zijn ontzettend populair: filmpjes op internet waarin vloggers op verboden plekken komen, zoals in oude bunkers of bij oude achtergelaten vliegtuigen in het Oostblok. Nu zijn drie vloggers op een BMW-kerkhof gestuit...in Amersfoort!
"Als er een voordeur gewoon open staat, of er staat een raam open, of er staat geen hek omheen, of er staat geen bordje met verboden toegang, dan mag je daar gedoogd naar binnen", zegt vlogger Angelo Mullekes van Urbex Kaoclan.
De vloggers noemen zichzelf 'urban explorers' en bezochten eerder al een verlaten hotel, een leegstaand dierenpark en een oud Thais restaurant met de kleedjes nog op tafel. Via een tip kwamen ze terecht bij dit BMW-kerkhof in Amersfoort.
Bij navraag vindt de bewoner van dit erf het uiteindelijk geen goed plan dat RTV Utrecht hier ook komt filmen. Deze vloggers nemen dus bewust een risico. "We zijn wel eens gepakt met honden", zegt CJ Loman. "Maar dat is gelukkig wel goed afgelopen, we hebben ook geen boete gekregen. Maar het kan altijd nog verkeerd aflopen." 
Gelukkig gaat het meestal goed en levert het spannende filmpjes op die veel worden bekeken op internet. Kijkers kunnen de vloggers tippen over verlaten locaties. Zelf zouden ze graag nog een keer naar Tsjernobyl in Oekraïne. "Een hele verlaten stad. Dat lijkt ons supergaaf om te doen". 
De BMW's, waaronder ook eentje van de Duitse politie, staan in Amersfoort in een stukje bos bij een privétuin. Hoe ze daar gekomen zijn en waarom ze er nog staan wilde de eigenaar niet zeggen.
Vloggers vinden BMW-kerkhof in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.