Bejaarde vrouw zakt weg in drijfzand De Meern

© Cees Bos Fotobewerking: RTV Utrecht
DE MEERN - Een oudere vrouw is gisteren weggezakt in een gebied met drijfzand in De Meern. Het gebeurde op een voormalig grasveld tussen de Castellumlaan en de Oosterlengte. De vrouw raakte bij het hachelijke avontuur haar schoen kwijt.
In het gebied staat nieuwbouw gepland. De gemeente Utrecht heeft daarom het fiets- en wandelpad weggehaald. In het bemodderde terrein dat overbleef kwam de vrouw vast te zitten. Met hulp van omwonenden kon ze los komen.
De buurtbewoners hebben de situatie gemeld bij de gemeente. In de tussentijd hebben ze zelf een rood-wit lint gespannen. Daar hangen ook bordjes aan om te waarschuwen voor het drijfzand op het terrein.

RAADSVRAGEN

Stadsbelang Utrecht stelt vragen in de gemeenteraad over de situatie. "Het pad werd door de bewoners van Meern veel gebruikt", zegt fractievoorzitter Cees Bos. "Nu is het een gevaarlijke plek, het is vragen om ongelukken." De partij wil dat de gemeente een tijdelijk pad aanlegt over het terrein en tot die tijd hekken plaatst zodat niemand meer vast komt te zitten op het terrein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.