Gemeente wil geen baan vrijmaken voor U-pasvoorlichter

UTRECHT - De gemeente gaat niet in op de wens van de PvdA, om een betaalde voorlichter aan te nemen die vragen beantwoord over de U-pas. Dat werk wordt nu wel gedaan, maar door een vrijwilliger.
De U-pas is een kortingspas voor mensen met een kleine beurs. Volgens de PvdA is vrijwilliger Hans Schut nu de enige die gerichte voorlichting geeft over de U-pas aan ouderen. De sociaaldemocraten vonden dat dit werk structureel moet worden geregeld en dat er daarom in samenspraak met Schut iemand moet worden aangesteld. Wethouder Linda Voortman (GroenLinks) was van mening dat zoiets niet via het vragenuur geregeld moest worden.
Over Schut zegt Van der Zweth: "Gelukkig hebben we nog altijd een zeer betrokken vrijwilliger in onze stad die al vijf jaar lang vrijwillig seniorencomplexen en verzorgingshuizen af gaat. Hier geeft hij tot twee keer per week toelichting over wat er gewijzigd is in het aanbod van de U-pas. Daarnaast praat hij de ouderen bij over de WMO, huishoudelijke hulp en vroeger zelfs over nog meer zaken zoals de belastingen."
Wethouder Voortman reageerde afwijzend op het verzoek van de PvdA: "U vraagt mij in te gaan op één heel specifieke individuele casus, ik denk dat dit hier niet de juiste plek voor is." Wel benadrukte de wethouder heel veel waardering te hebben voor al het werk dat door vrijwilligers wordt verzet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.