Man probeert politieagent omver te rijden: "Gelukkig kon ik aan de kant springen"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een bizarre nacht voor de Utrechtse politieagent Michael. Toen hij vannacht een speekseltest afnam bij een autorijder op het 24 oktoberplein, rende de bestuurder van het voertuig er ineens vandoor, laat hij weten op Instagram.  
Michael besloot achter de man aan te rennen maar zag ineens dat de andere persoon in de auto op hem in probeerde te rijden: "Gelukkig kon ik aan de kant springen en ben ik niet zodanig geraakt dat ik letsel heb opgelopen", vertelt hij in zijn Instagramverhaal.
Iemand in een andere auto had zijn bijrijdersdeur opengedaan zodat de op de vlucht geslagen man in de auto kon springen. Dit mislukte waardoor de man alsnog aangehouden kon worden. De auto is met de lichten uit via een fietspad weggereden.

LETSEL

Ondanks dat Michael er zonder kleerscheuren vanaf kwam, raakte hij toch lichtgewond: "Tijdens de aanhouding van de verdachte heb ik letsel opgelopen."
De Utrechtse politieagent is nuchter gebleven onder de situatie: "Nu even aangifte doen en alles op papier zetten en weer de weg op", besluit hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.