Rectificatie over wethouder Van der Lugt moet opnieuw

© Gemeente IJsselstein / RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - Een vrouw uit IJsselstein moet haar rectificatiemail opnieuw versturen. Ze beschuldigde de IJsselsteinse oud-wethouder Anastasia van der Lugt van belangenverstrengeling in een mail naar de gemeenteraad maar moest dit recht zetten. Ze ontkrachtte haar rectificatie door er gelijk een mailtje achteraan te sturen en dat mag niet, oordeelde de voorzieningenrechter.
Van der Lugt was eigenaar van een kinderdagverblijf maar moest bij haar aantreden als wethouder stoppen met haar zakelijke activiteiten. Dat gebeurde volgens de vrouw onbehoorlijk. Er was gedoe met arbeidscontracten en er werd volgens ouders en werknemers onverantwoordelijk met kinderen omgegaan. Het kinderdagverblijf moest uiteindelijk gesloten worden en Van der Lugt besloot te stoppen als wethouder.
Ze spande een kort geding aan tegen de vrouw en won die. De vrouw moest de mail rectificeren maar in de mail daarna schreef ze dat ze het maar deels eens was met het oordeel van de rechter. Ook schreef ze dat ze in hoger beroep zou gaan.
In een nieuw kort geding besloot de voorzieningenrechter dat ze nu nóg een rectificatiemail moet sturen en deze niet mag ontkrachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.