Gewapende woningoverval leverde Playstation op, en twee jaar cel

Archief.
Archief. © ANP
AMERSFOORT - Een man die in Amersfoort met een nepvuurwapen een woning binnenviel en daar een Playstation stal, heeft daarvoor een gevangenisstraf van 24 maanden gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
Rachid V. ging in augustus vorig jaar naar het huis van het slachtoffer omdat die hem nog 800 euro schuldig zou zijn. Volgens het slachtoffer had hij V. in contact gebracht met een jongen, zodat V. en de jongen samen konden frauderen met pinpassen. Dat zou mis zijn gegaan, waarop V. 800 euro kwijtraakte. V. vond dat het slachtoffer verantwoordelijk was voor die 800 euro omdat hij hem in contact had gebracht met de jongen.
Om zijn geld terug te krijgen, ging V. naar het huis van het slachtoffer. Daar viel hij binnen met een wapen. Waarschijnlijk was dit een luchtbuks, die later ook in het huis van de verdachte werd gevonden. V. bedreigde en sloeg het slachtoffer, en ging er vandoor met onder meer een Playstation en een laptop.
Het Openbaar Ministerie had drie jaar celstraf geëist. V. is al eerder veroordeeld voor vermogensdelicten, iets dat de rechtbank meenam in het bepalen van de straf. De twintiger kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Ook moet hij bij het slachtoffer uit de buurt blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.