Advocaat: "Er zijn geen excuses meer, nu moet je punten pakken"

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De oogsttijd is aangebroken bij FC Utrecht. Tenminste, als het aan Dick Advocaat ligt. De trainer sprak tijdens de persconferentie twee dagen voor de wedstrijd tegen De Graafschap klare taal.
"We krijgen nu nog dertien wedstrijden, twaalf daarvan zijn tegen gelijkwaardige tegenstanders. Er zijn geen excuses meer, nu moet je punten pakken", zei Advocaat, die ook aangaf weer te kunnen beschikken over Jean Christophe Bahebeck. De spits ontbrak tegen PSV wegens een blessure. Of hij speelt is echter zeer de vraag. "Er is niet echt reden om het elftal te wijzigen", aldus de trainer.
Advocaat: "Geen excuses meer"
Advocaat gaf wel aan dat we niet hoeven te verwachten dat FC Utrecht op de Vijverberg het spel gaat maken. "Dat doen we in uitwedstrijden sowieso niet. Dat gaan we pas doen als we het gevoel hebben dat het elftal dat kan. Dat gebeurde uit tegen Heerenveen toen we met 3-0 voor stonden."
In de tweede helft tegen PSV kwam FC Utrecht zondag ook niet aan spelmaken toe. Als het aan Sean Klaiber ligt, gaat dat zondag wel anders zijn. "In balbezit moet het veel beter", stelt de rechtsachter. "Tegen PSV speelden we vooral op de counter, tegen De Graafschap moeten we meer het spel maken. Daar zijn we mee bezig."
Sean Klaiber: "Aanvallender dan tegen PSV"
Eerder dit seizoen won FC Utrecht thuis met 5-0 van De Graafschap. "Ze hadden totaal geen grip op ons", herinnert Klaiber zich. "We speelden die wedstrijd makkelijk uit. Zo makkelijk wordt het nu niet." Dat FC Utrecht gewaarschuwd is, blijkt uit de cijfers. De Graafschap haalde dit seizoen 16 van de 18 punten in thuiswedstrijden. Op de Vijverberg werd onder meer Feyenoord verslagen.
Uiteindelijk ging het ook nog over David Jensen. De doelman ging niet vrijuit bij de eerste treffer van PSV en oogde later ook nog een paar keer onzeker. Het leidde tot een uitspraak van Advocaat bij FOX, die hem op kritiek van voormalig FC Utrecht-doelman Hans van Breukelen kwam te staan. "Daar heeft hij wel een beetje gelijk in", zegt Advocaat nu. "Ik zit op de bank altijd op iedereen te mopperen, dus ook op de keeper. Maar tegen FOX had ik dat niet moeten zeggen."
Advocaat: "Dat had ik niet zo moeten zeggen"
De Graafschap - FC Utrecht begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

SEAN KLAIBER

Beluister hier het volledige interview met Sean Klaiber in aanloop naar De Graafschap-FC Utrecht.
Sean Klaiber: "In 4-3-3 moet ik het aanvallende meer aan de rechtsbuiten laten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.