Talentenjacht 'The Voice' komt naar Smitsveen in Soest

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
SOEST - Soest krijgt zijn eigen versie van 'The Voice of Holland'. De talentenjacht wordt georganiseerd om de wijk Smitsveen in een positief daglicht te stellen.
De gemeente Soest ondersteunt de zangwedstrijd, maar de organisatie ligt bij Autumn Leaves Music Productions. Het doel van 'The Voice of Soest' is iets positiefs te doen voor Smitsveen. "Die wijk komt regelmatig slecht in het nieuws, door jongerenoverlast en inbraken", vertelt organisator Harrie Herfst.
The Voice of Soest start over een paar weken

THE VOICE

De organisatie heeft toestemming van de programmamakers om de naam 'The Voice' te gebruiken en daar is de gemeente blij mee. "Het is laagdrempelig en trekt daarmee ook inwoners die niet zo snel andere culturele activiteiten bezoeken. Op social media zien we bijvoorbeeld veel reacties van jongeren."
De talentenjacht zal veel lijken op de van televisie bekende 'The Voice of Holland'. Iedereen die zich aanmeldt om mee te doen, gaat door een voorselectie. "Kandidaten moeten een video van zichzelf op Youtube zetten", legt Herfst uit. "Die filmpjes worden door een jury beoordeeld."

WEDSTRIJD

Aan de wedstrijd kunnen solo-zangers, maar ook bands en koren meedoen. De beste inzendingen zullen zich op het podium moeten bewijzen. De voorrondes vinden plaats op 15 en 29 maart. De acht meest indrukwekkende acts mogen naar de finale op 5 april.
Zowel de voorrondes als de finale worden gehouden in De Plantage, in de wijk Smitsveen. "Deze locatie, van Stichting Balans, wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een heus muziekpodium waar de zangers optreden met een live band", vertelt de gemeente Soest. "Al met al, een mooi initiatief en aanvullend op het huidige culturele aanbod in Soest."
Tot nu toe druppelen de aanmeldingen binnen, maar de organisatie hoopt dat dat nog flink zal toenemen. "De winnaar mag een single opnemen in de studio", vertelt Herfst. Alleen kijken naar de wedstrijd mag natuurlijk ook. Voor de voorrondes en de finale zijn binnenkort kaartjes te koop. "We hebben natuurlijk ook publiek nodig om de kandidaten aan te moedigen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.