RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeister bewoners protesteren tegen 'verkeerschaos'

1/4
ZEIST - Ontevreden inwoners van Zeist protesteerden vanochtend tegen de nieuwe verkeerssituatie in het centrum. Volgens hen is het†winkelhart door de maatregelen van de gemeente onbereikbaar geworden.

Zo'n†honderd†demonstranten verzamelden zich voor een protestmars door het centrum. De actie is een initiatief van ViviŽnne Groenewoud. Uit onvrede tegen de maatregelen zette ze een petitie online die in korte tijd ruim 2800 keer werd ondertekend.

AUTOLUW
De gemeente heeft delen van het centrum autoluw gemaakt. Volgens de tegenstanders van de maatregelen staat het verkeer daardoor nu regelmatig helemaal vast, vooral op de Slotlaan. Door de nieuwe situatie zeggen ze dat ze bovendien kilometers moeten omrijden.

Ook ondernemers lieten aan RTV Utrecht weten ontevreden te zijn met de nieuwe situatie. Piet Poelsma, eigenaar van een fotowinkel aan de Slotlaan: "Autoluw is wat anders dan slecht bereikbaar. Ik zie gewoon mijn omzet teruggaan."

MOTIE GEEN STEUN
De partijen NieuwDemocratischZeist en Seyst.nu wilden dat de maatregelen zo snel mogelijk werden teruggedraaid. Maar een motie daarover kreeg deze week niet genoeg steun in de gemeenteraad. Coalitiepartijen VVD, GroenLinks, CDA en ChristenUnie/SGP hadden tijdens de rumoerige raadsvergadering†ook een motie ingediend. Ze stelden voor om de evaluatie van de nieuwe verkeersregels een paar maanden naar voren te halen. Deze motie werd met steun van de PVDA en D66 wel aangenomen.†

Wethouder Laura Hoogstraten begrijp de kritiek, maar blijft achter de plannen staan. "Op plekken waar eerst heel veel verkeer kwam, is het nu fijn om te lopen en verblijven. Dus die autoluwe inrichting, zoals hij ook bedoeld is, moet zich gaan uitwerken. Zodat je inderdaad merkt dat je ontspannen door het centrum loopt."

De gemeente heeft na de commotie een apart informatiepunt opgericht waar†bewoners met de gemeente in gesprek kunnen gaan over de nieuwe verkeerssituatie.

Ontevreden inwoners van Zeist protesteerden tegen de nieuwe verkeerssituatie.


 De demonstranten liepen over het Emmaplein De demonstranten liepen over het Emmaplein | Foto: Barry van den Bosch | Foto: Barry van den Bosch


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -