Een kijkje in de keuken van Paleis Soestdijk

© RTV Utrecht / Peter Huting
SOESTDIJK - Bezoekers van Paleis Soestdijk krijgen deze week een bijzonder extraatje. Iedereen met een kaartje voor het paleis mag voor het eerst ook een kijkje nemen in de zogeheten Parade, een koninklijk bedrijventerrein.
Zo is bijvoorbeeld de stal toegankelijk waar de dressuurpaarden van de koninklijke familie stonden. De namen van de paarden, zoals Orlov, Octavia en Orania, zijn nog op de muur te zien. Ook hangen er veel prijzen aan de muur.
In de feestzaal, die koningin Juliana in de jaren zeventig liet bouwen voor haar personeel, hangt nog een oude prijslijst in guldens. En in de garage van Prins Bernhard zien bezoekers hoeveel auto's daar wel niet in hebben gepast. Helaas zijn de bolides nu verdwenen.
Paleis Soestdijk is niet meer in handen van de koninklijke familie. Vastgoedontwikkelaar MeijerBergman Erfgoed won vorig jaar het recht om het paleis om te bouwen naar een innovatiepaleis. In de toekomst worden er conferenties gehouden en kunnen bezoekers kennis maken met Nederlandse innovaties.
De openstelling is tijdelijk. Bezoekers kunnen nog tot 3 maart een kijkje nemen.
In de toekomst kunnen bezoekers kennis maken met Nederlandse innovaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.