Koperdief 'vergeet' kunstwerk van de Domtoren: "Het is vast geen Utrechter"

© Privéfoto
UTRECHT - Een opmerkelijke diefstal in een tuinengemeenschap in Utrecht. Een dief had het daar voorzien op al het koper wat hij kon vinden, maar liet een koperen kunstwerk van de Domtoren hangen, zo laat tuinder Sophia Anastasia vandaag weten op Facebook.
Toen ze hoorde dat er ingebroken was, ging ze gelijk kijken of de dief ook wat van haar had meegenomen. "Ik miste in eerste instantie helemaal niks. Ik had mijn huisje niet eens op slot dus ik dacht dat ze niks in mijn huisje konden vinden van waarde." Dat bleek alleen niet het geval.

UTRECHTER

Nadat de koperdief zijn slag had geslagen, werd hij gespot door een tuinder en zette de dief het op het lopen. Hij liet hierbij zijn goed gevulde tassen vallen en zo kon het gestolen koper teruggebracht worden naar de eigenaren. "De politie vroeg ons om te komen kijken of er iets van ons tussen zat en ik besloot toch maar een kijkje te gaan nemen. Vervolgens zie ik allemaal spullen van mij liggen! Haakjes, flesopeners, kandelaars, noem maar op", vertelt Sophia verbaasd.
"Het meest bizarre is nog dat ik een koperen kunstwerkje van de domtoren in mijn tuinhuisje heb hangen die de dief niet meegenomen heeft. Je zou haast gaan denken dat hij het kunstwerk wel kon waarderen en daarom niet meenam. Of dat hij het helemaal niet kon waarderen natuurlijk. Het is vast geen Utrechter", grapt ze.
Sophia is kunstenares en dankzij haar schilderijen van de domtoren wist ze uit de bijstand te komen. Toch is ze niet van plan om haar tuinhuisje in het vervolg op slot te doen: "Alle huisjes die op slot zaten hebben veel inbraakschade, dat heb ik niet. Het gezegde 'het kan me gestolen worden', is hier wel heel letterlijk van op toepassing." 
Toch worden er wel maatregelen genomen na de inbraak. "Er gaan in de tuingemeenschap steeds meer stemmen op voor videobewaking", aldus Sophia.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.