RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewonden bij instorten Cothense praalwagen bij 't Goy, niemand in levensgevaar

HOUTEN/COTHEN - Door het instorten van een praalwagenop de Nachtdijk bij 't Goy (Houten) zijn vanmiddag enkele gewonden gevallen. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Naar verluidt zijner nog zesdaar op eigen gelegenheid naartoe gegaan.

Op het moment dat de praalwagen instortte, rond 17.00 uur, stonden er tussen de vijftien en twintig mensen op. De gewonden zijn voor zover bekend niet in levensgevaar. Ze zouden botbreuken hebben.

Vandaag was een carnavalsoptocht in het nabijgelegen Schalkwijk. Volgens de organisatie gaat het om een wagen met jongeren uit Cothen, die op de terugweg was.

REACTIE ORGANISATIE

De Schalkwijkse carnavalsvereniging De Platneuzen baalt enorm van het ongeluk. "Ik vind het vervelend om te moeten zeggen,maar dit was een wagen die het niet zo nauw nam met de regels", zegt eenvan de organisatoren in een eerste reactie."Bijvoorbeeld met glaswerk op de wagen. Wel toevallig dat het dan uiteindelijk hen moet overkomen. De bouwveiligheid van de wagens moet serieus genomen worden. Als de chauffeur veel te hard door de bocht gaat en iedereen wordt naar de zijkant geslingerd, moet die reling wel heel sterk zijn."

Later op de avond komt de vereniging terug op deze reactie en houden ze het met een verklaring op facebook. "CV de Platneuzen heeft kennis genomen van het ongeval met een praalwagen van een groep uit Cothen op de terugweg naar huis. Wij willen benadrukken dat het ongeval heeft plaatsgevonden n de optocht. Wij leven mee met de betrokkenen en hopen op een voorspoedig herstel."

De Cothense jongeren zijn niet aangesloten bij De Brienkneuters, de carnavalsvereniging uit Cothen. Voorzitter Joop Mocking van De Brienkneuters vertelt datde groepop eigen gelegenheid naar Schalkwijk afreisden. De bestuurder wordt door de politie nog gehoord over wat er is gebeurd.

Een van de personen die op de wagen zat bestrijdt dat de groep het niet zo nauw nam met de veiligheidsregels. Er zou niet tegen de regels in glaswerk aanwezig zijn geweest.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht