Prestigieuze kookwedstrijd in Amersfoort voor talentvolle chefs

Een chefkok op archiefbeeld.
Een chefkok op archiefbeeld. © Pixabay
AMERSFOORT - Zes jonge chefkoks strijden vandaag in Amersfoort om een plaats in de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. In Leerhotel Het Klooster moet duidelijk worden wie dit jaar Nederland mag vertegenwoordigen bij de prestigieuze kookwedstrijd.
De deelnemers krijgen vanmiddag pas te zien met welke ingrediënten ze een driegangenmenu voor vier personen moeten samenstellen. Een vakjury beoordeelt vanavond tijdens het diner de culinaire prestaties en bepaalt wie van de koks komend najaar naar de finale in Canada mag.
De chefs komen van zes gerenommeerde restaurants, waaronder vier sterrenrestaurants. De wedstrijd wordt voor het derde jaar op rij in Nederland georganiseerd. De internationale competitie bestaat sinds 1977.
De deelnemers zijn:
- Ralph Benneker van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte (1 ster)
- Jelle Horst van La Provence in Driebergen (1 ster)
- Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum (1 ster)
- Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden
- Gertjan Tempert van De Nederlanden in Vreeland (1 ster)
- Sander de Vette van De Mandemaaker in Spakenburg
Wedstrijdleider Piet van den Bos over de landelijke finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.