Aanhoudingen op Boerenmaandag

NIJKERK - De Nijkerkse politie heeft op Boerenmaandag zeventien aanhoudingen verricht.
De Boerenmaandag is een folkloristisch en jaarlijks terugkerend evenement voor boeren in de regio, met onder meer een veemarkt. Tijdens de dag, die zeker tot 18.00 uur in goede sfeer verliep, waren ongeveer veertig agenten op de been.
De aangehouden bezoekers maakten zich schuldig aan belediging van agenten (vijf keer), openbare schennis, openbare dronkenschap, het niet hebben van een identiteitsbewijs, fietsdiefstal en drugsbezit.
Op het Plein werd ook een 18-jarige Voorthuizenaar aangehouden wegens verboden wapenbezit. De jongen wilde met enkele agenten op de foto en trok daarbij een balletjespistool.
Op het Plein, de Wheemplein en de Singel kwam het in de loop van de avond tot diverse opstootjes en vechtpartijtjes die door de politie tijdig de kop in konden worden gedrukt. De politie hield 's nachts in Hoevelaken wel drie Nijkerkers aan van 26, 27 en 28 jaar en twee inwoners van Nijkerkerveen van 20 en 21 jaar.
Bij de vechtpartij raakte een Hoevelaker dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. De aanleiding tot de vechtpartij is nog onduidelijk, maar de politie vermoedt dat het conflict een voortvloeisel is van een eerder conflict tijdens Boerenmaandag. Een gezin uit Hoevelaken, waar het slachtoffer ook deel van uitmaakt, heeft aangifte gedaan. Alle betrokkenen bleken elkaar te kennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.