Vader naar inrichting na poging dubbele moord

ZWOLLE - De 44-jarige man uit Zeist die eerste kerstdag met zijn gezin bewust het Overijssels Kanaal inreed, moet worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. Dat heeft de rechtbank Zwolle bepaald.
V. de V. is schuldig aan poging tot moord op zijn echtgenote en dochter. De man reed op 25 december 2007 vanaf de dijk het kanaal in, vlakbij Lettele (gemeente Deventer). Hij wilde zelfmoord plegen en sleurde zijn gezin mee. "We gaan met de auto de hemel invaren", had de man gezegd. De volledig ontoerekeningsvatbare De V. bekende de dubbele moordpoging volmondig.
De man uit Zeist, zijn echtgenote (50) en zijn 13-jarige dochter wisten die kerstdag allemaal uit de auto te klimmen. Hoewel De V. niet toerekeningsvatbaar is, had hij volgens de rechtbank de actie wel bewust gepland en handelde hij met voorbedachten rade. Daarom is er sprake van poging tot moord.
Vanwege de toestand waarin De V. verkeert, heeft de rechtbank hem ontslagen van rechtsvervolging. Hij moet worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat was twee weken geleden ook geëist. Dat vond De V. zelf ook wel goed. De man en de vrouw gaan overigens scheiden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.