SP-raadslid: gesprek met NS intimidatie

UTRECHT - Het Utrechtse SP-raadslid Michel Eggermont heeft het gesprek met zijn werkgever, de NS, opgevat als een poging tot intimidatie van een volksvertegenwoordiger.
Eggermont stelde twee weken geleden vragen aan het college over verkeerde kaartjes die door de Spoorwegen worden afgegeven. Volgens de SP'er dupeert de NS reizigers die met een treinabonnement ook een busabonnement kopen en uitstappen op station Zuilen.
Het station loopt vlak langs een zonegrens. Dat betekent dat treinreizigers die verder willen met de bus 12,50 duurder uit zijn als ze meteen de zonegrens oversteken dan buspassagiers die de andere kant op gaan.
Volgens NS-woordvoerder Krijgsman moet de SP met de kritiek helemaal niet bij de Spoorwegen zijn en is het ministerie van Verkeer en Waterstaat verantwoordelijk voor deze kwestie en voert de NS slechts landelijk beleid uit. Het spoorbedrijf wilde dat met medewerker Eggermont bespreken en zegt dat het niet de bedoeling was om hem 'op het matje' te roepen.
De SP noemt het niettemin ernstig dat Eggermont voor de door hem gestelde vragen ter verantwoording is geroepen bij zijn chef. Elke volksvertegenwoordiger hoort vanzelfsprekend zijn werk te kunnen doen zonder last en ruggespraak, vindt de partij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.