Kort nieuws: Nieuwe wethouder Abcoude

REGIO - Ton de Roode van de PvdA is de nieuwe wethouder van Abcoude. Hij volgt Kees Veldhuijzen van Zanten op, die op 1mei aftreedt wegens een conflict met de VVD. De Roode gaat de portefeuilles financiën, economische zaken, volkshuisvesting, milieu, water en energie en projectorganisatie op zich nemen. Hij was eerder wethouder.
* Schoolkinderen in Bunschoten krijgen tandenpoetslessen van de GGD Eemland. De tanden en kiezen van de jeugd in het vissersdorp staan er opvallend slecht bij,zo blijkt uit onderzoek.
* Wethouder Van 't Veld heeft het eerste exemplaar van de Amersfoortse postzegel in ontvangst genomen. Te zien zijn de kei, terrasjes, de St.Joriskerk en Piet Mondriaan. TNT Post liet ruim een half miljoen zegels drukken.
* Utrecht handelt maar de helft van alle bezwaren die door bewoners zijn ingediend op tijd af. Dat staat in het burgerjaarverslag over 2007. De gemeente heeft beterschap beloofd. Utrecht kreeg in 2007 overigens meer bezwaren binnen maar er werden er juist minder gegrond verklaard.
* Supermarktconcern Ahold heeft zijn belang van 73,2% in Schuitema verkocht aan investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Het supermarktconcern waardeert het hele bedrijf in Amersfoort op 950 miljoen euro. Als onderdeel van de overeenkomst gaan 58 winkels van C1000 over naar Ahold.
* In Mijdrecht is een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de Tuinderslaan toen hij werd geschept door een auto. Daarbij belandde de motorrijder in een sloot naast de weg. Volgens de politie lijken de verwondingen mee te vallen.
* Bouwbedrijf BAM uit Bunnik heeft een opdracht van zo'n 46 miljoen euro in de wacht gesleept. BAM mag het zogeheten Stadskantoor Leyweg gaan bouwen, in Den Haag. Dat is een 75 meter hoog gebouw met zeventien etages in de vorm van een driehoek. Half mei wordt met de bouwwerkzaamheden begonnen.

Reportage over slechte tanden in Bunschoten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.