Geweld bij café Every Day was moord

UTRECHT - Een 35-jarige Utrechter is veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op een bezoeker van café Every Day in de Utrechtse wijk Lombok.
De rechters moesten een oordeel vellen over de vraag of er ook sprake is van moord als artsen in het ziekenhuis de behandeling op het slachtoffer hebben gestaakt.
De man schoot op 4 november een 29-jarige plaatsgenoot neer, nadat die café Every Day aan de Leidsekade uit was gelokt. Het slachtoffer werd in zijn borst geraakt en raakte in coma.
In overleg met zijn familie staakten de artsen de kunstmatige beademing op 4 december omdat verdere behandeling zinloos was. Het slachtoffer, die door de artsen in slaap werd gehouden, had onherstelbaar letsel aan een long.
De advocaat van de dader betoogde twee weken geleden dat hierdoor geen sprake kon zijn van moord. Dat argument hebben de rechters verworpen op basis van verklaringen van medici, die stellen dat de man is overleden vanwege letsel veroorzaakt door de schietparij.
In het vonnis heeft de rechtbank meegewogen dat de dader niet wilde meewerken aan het onderzoek en geen inzicht heeft willen geven in het motief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.