Nieuwe coalitie Stichtse Vecht zo goed als rond

STICHTSE VECHT - VVD, GroenLinks, CDA en PvdA in Stichtse Vecht zijn eruit: er is een nieuw coalitieakoord. Dat akkoord moet alleen nog wel ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene ledenvergadering van de PvdA. Ook GroenLinks legt de resultaten van de onderhandelingen vanavond voor aan de leden.
VVD-fractievoorzitter Pauline Bredt kijkt tevreden terug op het nieuwe collegewerkprogramma. "De PvdA heeft zich constructief opgesteld. De wijzigingen van het akkoord zitten met name in de transitie van het sociaal domein. Hoe houd je de zorg betaalbaar?"
Verder laten de partijen nog weinig los over de uitkomsten van de onderhandelingen. "Totdat de besprekingen met de achterban hebben plaatsgevonden worden er geen mededelingen gedaan over de inhoud", laten de partijen in een gezamenlijk persbericht weten.
Eind vorig jaar stapte Lokaal Liberaal uit de coalitie nadat wethouder Frank van Liempdt werd weggestuurd door de andere partijen binnen het college vanwege een integriteitskwestie. VVD, GroenLinks en CDA moesten daarom op zoek naar een nieuwe coalitiepartner.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.