Utrechtse gemeenten willen betere samenwerking met de provincie

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Utrechtse gemeenten willen beter samenwerken met de provincie. Dat staat in een manifest dat burgemeester Divendal van De Ronde Venen vandaag namens alle Utrechtse gemeenten gaat aanbieden.
Er wordt vooral samenwerking gezocht op het gebied van onder meer mobiliteit, duurzaamheid, economie en woningbouw. Op dit moment moeten alle gemeenten zich houden aan dezelfde regels, maar volgens de gemeenten is het nu echt wel tijd voor maatwerk.
"Nou bijvoorbeeld is er in het oosten hele andere recreatie dan in het westen. In het westen speelt weer andere problematiek met het landelijk gebied en agrarische bedrijven die oplossingen zoeken voor de toekomst. En in het oosten zijn het weer andere soort bedrijven", aldus burgemeester Divendal.

STATENVERKIEZINGEN

Het aanbieden van het manifest is niet voor niks in deze periode. Op 20 maart worden er Statenverkiezingen gehouden. Kortom, er komt een nieuw bestuur en in de meeste gevallen worden er ook nieuwe politici naar voren geschoven. Een uitgelezen kans voor de gemeenten om de banden aan te halen.
Divendal: "We hebben de hoop en de verwachting dat politieke partijen dit heel belangrijk vinden. Om met elkaar te kijken wat we in de komende vier jaar kunnen doen en waarmaken. Ze maken natuurlijk hun eigen keuze. Maar in het manifest staan hele bruikbare zaken, waarvan de politiek blij mag zijn dat we het op een rijtje hebben gezet".
Burgemeester Maarten Divendal: "Er is meer te kiezen op 20 maart dan de Eerste Kamer"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.