RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gedeputeerde Straat mag buiten provincie blijven wonen

PROVINCIE UTRECHT - Provinciebestuurder Dennis Straat mag buiten de provincie blijven wonen. Dat is vandaag bij een vergadering van de Provinciale Staten besloten. Een meerderheid is voor om de regel met ťťn jaar te verlengen.

De gedeputeerde van verkeer en financiŽn woont momenteel in Zaanstad. Hij verving een jaar geleden de opgestapte Jacqueline Verbeek-Nijhof, maar is daarvoor niet naar de provincie Utrecht verhuisd. Dat is wel een voorwaarde als iemand actief is in Provinciale Staten of Gedeputeerde Staten.

Statenleden maakten daarvoor vandaag een uitzondering. De verkiezingen zijn al over een maand en dan komt er ook een nieuw college. Het is onduidelijk of Straat in dat nieuwe college gedeputeerde blijft. Mocht Straat opnieuw verkozen worden in het nieuwe college, kan de regel eventueel nog een keer met ťťn jaar verlengd worden.


RTV Utrecht besteedt veel aandacht aan de provinciale verkiezingen op 20 maart. In dit dossier staan alle berichten en video's bij elkaar. Ook hebben we met het Kieskompas een handige stemhulp gemaakt als je nog niet weet op welke partij je moet stemmen.


Lees ook
Nieuwsoverzicht