Politie: Verdachte koffer en nepexplosief Kanaleneiland twee aparte incidenten

De EOD ter plaatse in Kanaleneiland.
De EOD ter plaatse in Kanaleneiland. © Koen Laureij
UTRECHT - Het koffertje dat vandaag is gevonden bij de Rabobank in het Utrechtse Kanaleneiland heeft waarschijnlijk niets te maken met het nepexplosief dat daar twee weken geleden werd gevonden. Dat zegt de politie tegen RTV Utrecht.
De Explosieven Opsporings Dienst moest vanmiddag opnieuw in actie komen, omdat er een koffer op de stoep naast het kantoorgebouw was achtergelaten. Na een uitvoerig onderzoek bleek dat er geen explosieven in de koffer zaten. Wat er wel in zat is niet bekend.

TWEEDE KEER

Twee weken geleden werd er in de buurt van de bank een nep-explosief gevonden. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de verdachte koffer van vandaag niets met die zaak te maken heeft. "We onderzoeken altijd alles als er een verdachte situatie is óf als er een verband lijkt te zijn. Maar vooralsnog beschouwen we het als twee aparte incidenten."

ONTRUIMINGEN

Vanwege de vondst werd de omgeving van de bank vanmiddag afgezet. Vier woningen en meerdere bedrijven werden ontruimd. Voor de Rabobank was het de tweede keer in twee weken tijd dat het pand vanwege een verdacht pakketje dicht moest. "Het houdt ons bezig en de impact is groot, omdat we ons werk moesten neerleggen. Maar nu kunnen we gelukkig weer aan de slag", aldus een woordvoerder.
Opnieuw een verdacht pakketje in Kanaleneiland, de politie doet onderzoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.