Spoeddebat Uithoflijn donderdag in Utrechtse raad

De trams van de Uithoflijn.
De trams van de Uithoflijn. © RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad praat donderdag over de Uithoflijn. Het spoeddebat stond eigenlijk voor 7 februari gepland, maar ging toen niet door omdat raadsleden toegezegde stukken nog niet hadden ontvangen. Ook wilden de raadsleden genoeg tijd om de vele honderden pagina's te lezen.
De raadsleden vroegen het debat begin deze maand aan, omdat ze uitleg eisten over het vermoeden dat er ten onrechte miljoenen euro's betaald zouden zijn aan aannemer BAM. Nu een paar weken later komt het spoeddebat er alsnog, zo laat de griffie van de gemeenteraad weten.

PROVINCIALE STATEN

Eerder werd een spoeddebat in Provinciale Staten over de kwestie onverwacht afgebroken. Statenleden kwamen er tijdens de vergadering achter dat ze een bepaald stuk niet hadden ontvangen dat volgens hen wel van waarde was voor het debat.
Ondanks alle ophef vooraf liep het later hervatte spoeddebat met een sisser af. Omdat er zoveel onduidelijkheid zou bestaan over de betalingen aan BAM wilde de oppositie dat die zouden worden stopgezet. Maar de coalitiepartijen gingen niet mee in dat plan.

UITHOFLIJN

Aanvankelijk zou de Uithoflijn, de tram naar de universiteitswijk De Uithof, al in juli 2018 moeten gaan rijden. Maar het is nog altijd niet zover. De meest gunstige prognoses liggen inmiddels op komende zomer, maar waarschijnlijker is dat de trams pas eind 2019 gaan rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.