Verdachte van bedreiging burgemeester de Bilt vrijgesproken

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
DE BILT - De man die verdacht werd van het bedreigen van de Biltse burgemeester Sjoerd Potters, is door de rechter vrijgesproken. Hij zou gezegd hebben dat hij de burgemeester, zijn vrouw of zijn kinderen iets aan zou willen doen.
De man probeert al jaren een plekje te bemachtigen op het woonwagenkamp in Maartensdijk, maar volgens hem wordt dat door de gemeente gedwarsboomd. Om zijn eis kracht bij te zetten, besloot hij eind vorig jaar te gaan demonstreren door in de Bilthovense bossen te gaan kamperen.
Volgens de man vond de wijkagent dit geen probleem, zolang hij het netjes zou melden bij de gemeente. Maar toen hij dat ging doen, ging het fout. Volgens ambtenaren zou hij hebben verteld dat hij vroeger iemand had neergestoken. Ook zou hij hebben gezegd dat hij iemand te pakken wilde nemen. De burgemeester, een wethouder of een raadslid. Volgens de ambtenaren voldoende om melding te maken van het gesprek. De burgemeester deed aangifte en werd zelfs een korte periode beveiligd.

UIT VERBAND GETROKKEN

Maar volgens de man was het allemaal niet zo bedoeld. "Ik wilde met de wethouder praten over het kamp, maar die wilde mij niet te woord staan. En toen heb ik verteld dat er nu een wethouder bij me in de buurt woont en dat die ook niet bang voor mij is. Dat is helemaal uit zijn verband getrokken."
De rechter geloofde de man. Zijn woordkeuze was "enorm onhandig", maar niet voldoende voor een veroordeling. Ze sprak hem daarom vrij.
De man wil nog steeds in Maartensdijk komen wonen en is van plan om binnenkort weer te gaan demonstreren. De rechter drukte hem nog wel op het hart om dit keer goed op zijn woorden te letten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.