Stem nu: Wat wordt het wielershirt van de Classico Giro Utrecht?

De keuze tussen de twee shirtjes.
De keuze tussen de twee shirtjes. © Classico Giro Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Liefhebbers moeten nog even wachten, maar eind mei staat de Classico Giro Utrecht weer op het programma. De negende editie van dit fietsevenement, dat in het leven is geroepen als eerbetoon aan de in 2010 gefinishte Giro d'Italia-etappe in Utrecht, belooft een bijzondere te worden: wielerliefhebbers mogen namelijk zelf stemmen in welk shirt er gereden gaat worden.
En omdat de Giro natuurlijk een Italiaanse koers is, zijn de shirtjes geheel in die stijl ontworpen. Mensen kunnen kiezen tussen de bekende blauwe kleur die je ook in het shirt van de Italiaanse voetballers ziet. Of zwart, met de kleuren van de Italiaanse vlag. Stemmen op de shirts kan vanaf maandag 18 februari 17.00 uur tot maandag 25 februari 12.00 uur via de site van RTV Utrecht.
Volgend jaar wordt Utrecht de eerste stad op aarde die alle drie de grote wielerrondes (Tour de France, La Vuelta en de Giro d'Italia) heeft mogen ontvangen, want dan komt de Spaanse koers naar de Domstad toe. En dat is volgens Laurens Hillmann, organisator van de Classico Giro Utrecht, goed voor de fietscultuur in Nederland. "Utrecht heeft grote ambities op het gebied van fietsen en daar passen dit soort evenementen van topsport en breedtesport goed in."
Het evenement wordt op 26 mei gereden. Wielerfanaten kunnen kiezen tussen vier verschillende routes die weer even dat gevoel van de tocht in 2010. RTV Utrecht heeft zijn eigen route van 35 kilometer.
Organisator Hillmann over de Classico Giro Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.