Sportliefhebbers opgelet: eerste obstacle-baan opent in Utrecht

© RTV Utrecht.
UTRECHT - Lynda kan zich moeilijk inhouden als ze door de ruimte slingert. Als een aap gaat ze door de houten constructies en hangt ze in de dik gevlochten touwen. Het plezier is van haar gezicht af te lezen. Deze week opent een zogeheten obstacle-baan in Utrecht waar dit allemaal kan.
De hindernisbaan van Paul en Lynda Posthouwer is nieuw in de provincie Utrecht. Je kan er klimmen over de houten frames, zwaaien door de touwen of hangen in de ringen. Deze baan geeft de mogelijkheid om naast de gewone sporttrainingen een parcours te volgen en spelenderwijs te sporten.
Omdat dit er nog niet was in de regio zagen Paul en Lynda van CrossFit U1 een gat in de markt en besloten ze om uit te breiden. "Om een binnenparcour te hebben is sowieso bijzonder in Nederland, want daar zijn er niet veel van", aldus Paul Posthouwer tegen UStad. "Maar om de eerste te zijn in Midden-Nederland is gewoon uniek."
Paul Posthouwer over de Obstaclebaan
Sporter Mathijs mag de baan even testen. Normaal is hij te vinden in de bestaande sporthal, maar hij denkt dat de obstacle-baan wel wat voor hem is. Hij rent, hangt en worstelt zicht door de obstakels. Omdat hij daarvoor ook al een les had, is de sportliefhebber wat uitgeput geraakt. Maar zoals een echte sporter doet laat hij zich niet kennen en gaat stug door.

BIJZONDER LADDER

In de hal zit ook een 'monkey-bar'. Volgens de eigenaren is het de grootse van Europa in een hal. Het is een horizontale ladder in de lucht en daar moet je dan slingerend naar de overkant.
De obstacle sport is in Nederland nog niet heel bekend. "Wij geloven er heilig in dat het een grotere sport gaat worden in Nederland", zegt eigenaar Paul. Volgens hem is het een kwestie van tijd om te kijken of mensen hier geïnteresseerd in zijn.
Aanstaande zaterdag gaat de hal open en kan het publiek de baan zelf uitproberen.
Zo ziet de monkey-bar eruit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.