Hema krijgt groot distributiecentrum in Nieuwegein

© Artist impression
NIEUWEGEIN - In Nieuwegein wordt een distributiecentrum van Hema ontwikkeld.
Vastgoedbedrijf Prologis heeft op bedrijvenpark Het Klooster een kavel gekocht van ruim 57.000 vierkante meter. Het nieuw pand heeft een omvang van 34.000 vierkante meter en voldoet volgens de betrokken partijen aan hoge duurzaamheidseisen. Zo wordt het dak van het gebouw voorzien van zonnepanelen.
Hema gaat vanuit het nieuwe pand landelijke distributie van producten verzorgen. De bouw start zo snel mogelijk. De oplevering van het pand is medio maart 2020 gepland. Het Hema-distributiecentrum op Lage Weide in Utrecht blijft gewoon bestaan.
Sander Breugelmans, VP country manager Prologis Benelux en wethouder Ellie Eggengoor na het ondertekenen van de koopovereenkomst voor een kavel op Het Klooster.
Sander Breugelmans, VP country manager Prologis Benelux en wethouder Ellie Eggengoor na het ondertekenen van de koopovereenkomst voor een kavel op Het Klooster. © Menno Ringnalda
"We zijn blij dat met deze verkoop opnieuw activiteiten worden toegevoegd aan de bedrijvigheid op Het Klooster", zegt wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken. "Het onderstreept de kracht van het bedrijvenpark als logistieke hotspot. Hiermee zijn ook alle grote kavels op Het Klooster Midden en Zuid verkocht."
Sander Breugelmans van Prologis Benelux: "We zijn trots op de uitbreiding voor Hema in Nieuwegein, een zeer sterke locatie voor nationale distributie. Deze nieuwe ontwikkeling bevestigt ook onze sterke samenwerking op lange termijn met de gemeente Nieuwegein en onze klant Hema."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.