Burgemeester Houten: "Vergunning praalwagen 't Goy in orde"

Dit was de praalwagen van de jongeren: de Badman
Dit was de praalwagen van de jongeren: de Badman © YouTube Robert Geurts Productie
HOUTEN - De vergunning en de vergunningvoorschriften van de praalwagen, die zondag betrokken was bij een ongeluk in 't Goy, waren in orde. Dat meldt burgemeester Wouter de Jong van Houten vandaag op Facebook.
Vorige week raakten vijf mensen gewond toen ze uit de aanhanger van een tractor vielen. De praalwagen had meegedaan aan een carnavalsoptocht in Schalkwijk en op de terugweg ging het mis op de Nachtdijk. Een reling begaf het, waarop de groep uit de kar viel.
"Het vervoer voor en na de optocht valt onder de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. Zij dienen zich, zoals iedereen, aan de algemeen geldende verkeersregels te houden. De politie onderzoekt of bij het ongeval in 't Goy sprake was van overtreding daarvan", aldus De Jong. De uitkomsten van dat onderzoek worden waarschijnlijk later vandaag bekendgemaakt.

OVERLEG ANDERE GEMEENTEN

De Jong roept in zijn Facebookbericht carnavalsvierders ook op om de verkeersregels te volgen. Volgens de burgemeester is het ook de taak van de organisatoren van de optochten om hen daar op te wijzen.
Er is inmiddels ook overleg geweest met andere burgemeesters in de Kromme Rijnstreek zoals Bunnik en Wijk bij Duurstede. En zij gaan hierover in gesprek met de carnavalsverenigingen in hun gemeenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.