Jaar cel voor trucker die overval en ladingdiefstal verzon

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
NIEUWEGEIN/UTRECHT - Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur is bij verstek veroordeeld tot een jaar celstraf voor het in scène zetten van een overval. Hij verduisterde in september 2016 op een industrieterrein in Utrecht een kostbare lading en deed daarna aangifte van ontvoering en een overval onder bedreiging.
Het vonnis was gelijk aan de eis. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat Ibrahim A. de Apple-elektronica ter waarde van bijna een half miljoen euro zelf achterover heeft gedrukt.
De man, die toen in Nieuwegein woonde, beweerde dat een onbekende hem had gedwongen naar Lelystad te rijden en er vandoor was gegaan met de spullen. Maar in de cabine van de vrachtwagen is geen DNA-materiaal van iemand anders gevonden en bovendien hebben de beveiligingscamera's op het industrieterrein geen beelden gemaakt die op een overval duidden.
De verdenking viel op Ibrahim A. toen die enkele dagen na de 'overval' zijn schulden begon af te betalen. Ook maakte een van de gestolen Apple-apparaten contact met internet vanaf zijn huisadres in Nieuwegein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.