RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeist wil extra 'oren' inzetten tegen vuurwerkoverlast

1/2
ZEIST - De gemeenteraad van Zeist heeft een motie aangenomen die het aanpakken van vuurwerkoverlast makkelijker maakt. De motie roept op om het te vroeg afsteken van vuurwerk actiever tegen te gaan.

Zeist experimenteerde de afgelopen jaarwisseling met een detectiesysteem in het centrum. Op een aantal hoge punten werden gevoelige sensoren geplaatst die de knallen registreerden. Agenten en boa's konden daardoor binnen enkele seconden zien waar er vuurwerk werd afgestoken.

AANHOUDINGEN
Dat systeem beviel goed, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Ronald Camstra. "Daar zijn een aantal aanhoudingen uitgekomen. We hebben nu als gemeenteraad gezegd dat we dit systeem in de hele gemeente willen gaan toepassen." De motie roept daarbij ook op om te kijken of er dan meer handhavers nodig zijn.

Volgens Camstra krijgt de gemeenteraad elk jaar veel brieven binnen over vuurwerkoverlast. "Bijvoorbeeld van mensen met een blindegeleidehond. Die schrijven dat ze de laatste twee weken van het jaar binnen blijven."

Een vuurwerkverbod komt er voorlopig niet. "Het is nogal een verdeeld onderwerp in Zeist," zegt Camstra. "We zeggen niet dat vuurwerk meteen afgeschaft moet worden, maar je kan wel kijken welke mogelijkheden er zijn."

Radio M spreekt Ronald Camstra (GL) over vuurwerkoverlast in Zeist


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -