SP in Wijk bij Duurstede wil ook opheldering over zwijgcontracten

© RTV Utrecht
UTRECHT - De SP in Wijk bij Duurstede wil van de wethouder weten of Veilig Thuis in die gemeente ook gebruik maakt van zwijgcontracten. De partij reageert daarmee op berichtgeving gisteren, dat de voltallige Utrechtse gemeenteraad wil weten of dergelijke contracten in de Utrechtse jeugdzorg voorkomen.
Volgens de Wijkse SP zijn er veel oprechte werknemers in de jeugdzorg. Raadslid Corrie de Groot: "In de jeugdzorg wordt hard gewerkt en gaan heel veel dingen goed. Dat staat voor de SP als een paal boven water. Toch komen er in de regio ook weleens verhalen naar boven over het functioneren van organisaties en andere misstanden. Wij willen weten of die regionale klachten ook in Wijk spelen."

SAMEN VEILIG MIDDEN NEDERLAND

De SP doelt op de misstanden binnen Samen Veilig Midden Nederland. Veilig Thuis is een onderdeel van Samen Veilig. In het verleden berichtte RTV Utrecht over diverse klachten van cliënten van de instelling. Die berichtgeving was aanleiding voor de gemeenteraden van Utrecht en De Bilt om een onderzoek te starten naar het functioneren van Samen Veilig en Veilig Thuis.
De lokale SP in Wijk bij Duurstede wil van de wethouder weten of er in die gemeente ook sprake is van zwijgcontracten. Daarnaast vraagt de partij of de wethouder al eens onderzoek heeft gedaan naar het functioneren van Samen Veilig, en als dat niet is gebeurd of de gemeente dat alsnog zou willen gaan doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.