Perfecte timing: zonovergoten krokusvakantie

© RTV Utrecht
UTRECHT - Meteoreologen zijn het erover eens: er komen weer zonovergoten dagen aan. Weeronline spreekt van een perfecte timing, want het mooie lenteweer valt samen met de voorjaarsvakantie in Midden-Nederland.
In het weekend wordt het 12 of 13 graden in onze provincie. De zon maakt weer overuren en omdat er weinig wind is, voelt het als lente. In het zuiden van het land kan het lokaal zelfs 15 graden of meer worden. Dat is bijna 10 graden zachter dan normaal. "De kans dat het nog even winter wordt slinkt met de dag", stelt Weeronline.
Komende dagen bepalen wolkenvelden nog even het weerbeeld. Tussendoor is ruimte voor zonnige momenten. Vanmiddag stijgt het kwik naar 8 tot 12 graden. Morgen is het wat zachter met 9 tot 13 graden.
Vrijdag is er kans op een grijze en mistige start en kan het tot in de middag duren voordat de zon doorbreekt. De temperatuur komt uit op 10 tot 15 graden. Het blijft droog en er staat nauwelijks wind.
Zaterdag is er een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Het kwik stijgt naar 12 graden in het noorden tot 15 in het zuiden. Mogelijk wordt het lokaal 16 graden. Zondag is er nog meer zon en ook dan is het bijzonder zacht. Na het weekend wordt het wat koeler, maar het blijft zonnig en met 10-12 graden blijft het veel zachter dan normaal.
Niet iedereen al even blij zijn met de weersverwachting. Waterschappen en boeren volgen de ontwikkelingen met argusogen. Ze kampen nog met de gevolgen van de droogte van 2018.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.