Inbrekers roven apparatuur uit scholen

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - De politie is op zoek naar een bende inbrekers die waarschijnlijk afkomstig is uit Utrecht. De dieven hadden het gemunt op apparatuur in middelbare scholen, ze namen honderden laptops, computers en iPads mee.
Volgens de politie heeft de bende vorig jaar zomer een strooptocht gehouden langs scholen in Gelderland en Brabant. De inbrekers gingen in steeds wisselende samenstellingen op pad en waren erg brutaal. Terwijl medewerkers van de scholen met opruim- en schoonmaakwerk bezig waren, liepen ze het gebouw in en namen spullen mee.
Volgende week is het voorjaarsvakantie in onze regio. Vakanties zijn de periodes dat scholen vaak worden schoongemaakt en opgekapt. De politie heeft beelden vrijgegeven van de bende die juist in vakantieperiodes inbreekt en binnensluipt.
De mannen zijn vastgelegd op camerabeelden die vandaag zijn getoond in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over de daders die dus waarschijnlijk uit Midden-Nederland komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.