Abcoudense niet gestraft voor mishandeling bij ijssalon

Gilly Emmanuels verlaat opgelucht de rechtbank
Gilly Emmanuels verlaat opgelucht de rechtbank © NH Nieuws / Carlijn Kok
UTRECHT/ABCOUDE - Gilly Emmanuels, de voormalige uitbaatster van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum, wordt niet vervolgd voor mishandeling. Dat heeft de rechtbank in Utrecht besloten.
De vrouw uit Abcoude werd in de zomer van 2017 in het bijzijn van haar kind door een groep jongeren bekogeld met een mandarijn en uitgescholden vanwege haar huidskleur. Hierop ging ze de jongeren te lijf met de stok van een dweil. Volgens de jongeren zou Emmanuels vanuit het niets hebben gehandeld, maar daar ging de rechtbank niet in mee.
De rechtbank noemde de actie van Emmanuels weliswaar een mishandeling, maar vindt dat de actie haar niet te verwijten valt. De jongeren belaagden haar al langer en Emmanuels dacht dat het niet bij het gooien van een mandarijn zou blijven.
De rechtbank kon begrijpen dat zij vanuit emotie had gehandeld. De uitspraak werd in de rechtszaal door het publiek met applaus en gejuich beantwoord.
Tegen Emmanuels was een werkstraf van 120 uur geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. In aanloop naar de rechtszaak kreeg Emmanuels veel steunbetuigingen uit het hele land.
Het Openbaar Ministerie vervolgt ook één van betrokken jongeren, een 19-jarige man uit Hilversum. Hem wordt belediging ten laste gelegd. Het is nog niet duidelijk wanneer deze zaak voorkomt.
Abcoudense niet gestraft voor mishandeling belagers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.