Bouwproject Soesterberg wacht niet langer op dassenverhuizing

Das op Landgoed Oude Tempel
Das op Landgoed Oude Tempel © Stichting Das&Boom
SOESTERBERG - De bouw van woonwijk de Groene Hoogte in Soesterberg hoeft niet langer te wachten op de verhuizing van twee dassen. Nu één van de twee dassen gevangen is, is besloten om morgen te starten met de kap van de laatste bomen.
De twee dieren leefden op het naastgelegen Landgoed Oude Tempel, maar gebruikten het terrein van de Groene Hoogte voor het vinden van voedsel. Toen de dassen ontdekt werden moest de gemeente Soest het kappen van de bomen tijdelijk staken om Stichting Das&Boom de kans te geven de dieren te vangen.

VERHUIZING

Met toestemming van de provincie werd besloten om de dassen te verhuizen. Volgens de gemeente Soest was het leefgebied van de dieren al te ver aangetast en bovendien wil de gemeente graag woningbouw op Landgoed Oude Tempel realiseren.
De dassenverhuizing verliep moeizaam. Slechts één van de twee dassen liet zich vangen. De andere das loopt dus nog vrij rond en dreigde op die manier voor vertraging te zorgen rondom de bouwwerkzaamheden van de Groene Hoogte.

BOUWRIJP

In wijk de Groene Hoogte, direct achter de sauna in Soesterberg, komen bijna 200 woningen. De bouw van de eerste huizen is al in volle gang, maar de grond voor de laatste 55 woningen moet nog bouwrijp gemaakt worden.
Dat er morgen gestart kan worden met het kappen van de laatste bomen, betekent dat het project geen vertraging zal oplopen. Daar zijn de projectontwikkelaars blij mee. "Er zijn nu veel belangstellenden voor het project", vertelt Bart Jansen van Heilijgers. Doordat de bomen nu gekapt worden, kunnen de woningen binnenkort in de verkoop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.