RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bouwproject Soesterberg wacht niet langer op dassenverhuizing

SOESTERBERG - De bouw vanwoonwijkde Groene Hoogte in Soesterberg hoeft niet langer te wachten op de verhuizing van twee dassen. Nu n van de twee dassen gevangen is, is besloten om morgente starten met de kap van de laatste bomen.

De tweedieren leefden op het naastgelegen Landgoed Oude Tempel, maar gebruikten het terrein van de Groene Hoogte voor het vinden van voedsel. Toen de dassen ontdekt werden moest de gemeente Soest het kappen van de bomen tijdelijkstaken om Stichting Das&Boom de kans te geven de dieren te vangen.

VERHUIZING

Met toestemming van de provincie werdbesloten om de dassen te verhuizen. Volgens de gemeente Soest was het leefgebied van de dieren al te ver aangetast en bovendienwil de gemeentegraagwoningbouw opLandgoed Oude Tempel realiseren.

De dassenverhuizing verliepmoeizaam. Slechtsn van de twee dassen liet zich vangen. De andere das loopt dus nog vrij rond en dreigde op die manier voorvertraging te zorgen rondom de bouwwerkzaamheden van de Groene Hoogte.

BOUWRIJP

Inwijkde Groene Hoogte, direct achterde sauna in Soesterberg,komen bijna 200 woningen. De bouw van de eerste huizen is al in volle gang, maar de grond voor de laatste 55 woningen moet nogbouwrijp gemaakt worden.

Dat er morgengestart kan worden met het kappen van de laatste bomen, betekent dat het project geen vertraging zal oplopen. Daar zijn de projectontwikkelaars blij mee. "Er zijn nu veel belangstellenden voor het project", vertelt Bart Jansen van Heilijgers.Doordat de bomen nu gekapt worden,kunnen de woningen binnenkort in de verkoop.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht