Kippenvel in Amerongen: na Giro en Tour, komt ook de Vuelta

© RTV Utrecht
AMERONGEN - Opwinding in Amerongen. Na de Giro en Tour komt ook de Vuelta langs. "Kippenvel. Welk dorp kan dit nou zeggen?", reageert wethouder Chantal Broekhuis. "We gaan er een fantastisch feest van maken met de inwoners, ondernemers en toeristische sector. En niet alleen in Amerongen, want de renners komen door bijna alle dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug."
Het peloton rijdt vanaf 'de makkelijke kant' de Amerongse Berg op. "Maar hier heb je wel de meeste klimmeters, bijna 2 kilometer", legt Berry van den Brink van wielercafé De Proloog uit. "Het heeft de ambiance van een berg. Als je er hard genoeg op fietst, gaat het toch pijn doen", zegt een renner van wielerclub Vélo Heuvelrug. "Als je deze beklimming niet kent, kan het inderdaad tegenvallen. Al zullen de profs er niet echt wakker van liggen", vult ex-prof Eddy van IJzendoorn aan.
De vogels op de bekende heuvel zongen vanmorgen nog nietsvermoedend, maar volgend jaar augustus zal het er zwart zal zien van de mensen. "Het is nu nog een anonieme top, maar er moet hier nog wel een col-bord komen", vindt Yneke Kootstra van het Cima Coppi Business Peloton. "Zeker ook voor amateurrenners is het fijn om te weten hoe hoog ze zitten."
Op de Amerongse Berg kunnen de Vuelta-renners overigens de eerste punten voor de bergtrui pakken. En de lokale wielerfanaten zijn het erover eens: dat is een mooi doel voor renners uit de provincie Utrecht, zoals Dylan van Baarle of Wilco Kelderman.
Op bezoek in wielercafé De Proloog
Op de top van de Amerongse Berg
De etappe over de Heuvelrug
De etappe over de Heuvelrug © La Vuelta
De ploegentijdrit in Utrecht
De ploegentijdrit in Utrecht © La Vuelta

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.