Carnaval al losgebarsten op IJsselsteinse scholen

De carnavalsstemming zit er al goed in op basisschool De Ark
De carnavalsstemming zit er al goed in op basisschool De Ark © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
IJSSELSTEIN - Carnaval mag dan officieel nog een week op zich laten wachten, maar daar was vanochtend in Apestad niets van te merken. In IJsselstein, in carnavalstijd Apestad genoemd, ging de Slotheer nu al langs de basisscholen om samen met de jonge Apenluiders alvast in de feeststemming te komen.
Omdat vandaag de voorjaarsvakantie begint, werd alvast met de polonaise begonnen. Op basisschool De Ark kwamen alle kinderen dan ook verkleed aan. Ninja's liepen naast prinsessen en sommige juffen waren veranderd in een pinguïn.

ZWEVEND BLOEMETJESGORDIJN

Meester Marcel maakte vandaag zijn opwachting als een zwevend bloemetjesgordijn. "Carnaval leeft heel breed in IJsselstein," zegt de meester nauwelijks verstaanbaar boven de kinderen uit. "Als je niet mee wilt doen, dan moet je naar Groningen. Er valt niet aan te ontkomen."
Dat is de Slotheer Bas van Rijpickerwaerd tot Huisman met hem eens. "We gaan zo de polonaise in," zegt de enthousiaste Slotheer, die vandaag ook zelf al in de juiste stemming komt. "Volgende week vrijdag is de sleuteloverdracht, zaterdag is de optocht," zegt Van Rijpickerwaerd tot Huisman. Maar eerst volgen er dus nog vele polonaises op de basisscholen van Apestad.
Radio M-verslaggever Robert Jan Booij peilde de feeststemming op De Ark

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.